Rijwielzaak Vervoort

De fietsenzaak van S. (Siebe) Vervoort zat aan de Willem Tellstraat 7 in Epe. Achter de zaak stond een grote werkplaats. Deze werkplaats ademde de geur van rubberbanden en ‘solutie’. De heer Vervoort maakte vaak een rondje door het dorp als hij weer een fiets had gerepareerd. Dat was vaste prik bij hem. Ook kon je hier fietsen huren. De familie Vervoort was een muzikale familie. Als ik goed ben geïnformeerd speelde dhr. Vervoort op de viool. De 'bustes' van Beethoven en Bach stonden op de piano.

Mevrouw J.H. (Hennie) Vervoort-Römer kon goed zingen en piano spelen en acteerde bij de Noord Veluwse Operettevereniging te Epe, die ook een kinderafdeling had. Ze zat ook op het koor van de Christelijke Zangvereniging Eensgezindheid. Dit koor heeft bestaan van 7 februari 1907 tot 2 oktober 1969. Een gebrek aan leden waren er debet aan dat het koor werd opgeheven. Zondags werd er door het koor veelvuldig bij de familie Vervoort geoefend. Er waren twee zonen Dick en Jan Vervoort. Deze laatste speelde klarinet en saxofoon. 

Rechts naast de rijwielzaak zat Café de Oude Munt, nu ‘t Tonnetje. Er wordt hier aan de weg gewerkt gezien de rioleringsbuizen voor beide panden. Wie er op de tweede foto staan is mij onbekend. Wanneer deze foto's zijn gemaakt is mij eveneens onbekend.

Dit item is op dinsdag 18 juni 2024 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw