Stationsstraat - Epe.

1913

(). Hier ziet u de spoorwegovergang bij de Stationsstraat vanuit Oene. De gebouwen links met de puntdaken is het bedrijf van „Schouten & Visschers". In de volksmond ook wel Stamp en Trekwerk genoemd. Voorheen zat hier de N.V. Dufour en Prinsen Stampwerk.

Bij de oprichting op donderdag 7 september 1933 heette het bedrijf ook N.V. Stamp- en Trekwerk, te Epe. Het werd opgericht door de comparanten: Johannes Hendrik Schouten, fabrikant, wonende te Deventer en Albertus Visschers, fabrikant, vroeger wonende te Diepenveen thans Epe.

Doel: Het exploiteeren van een fabriek voor stamp-, trek- en perswerk, de massafabricage van dit soort werk, alsmede metaalbewerking in den uitgebreidsten zin, den import en export en den handel in metalen of metalen artikelen in den ruimsten zin en voorts alles wat daarmee is verband staat.

Heden te dagen is „Schouten en Visschers" een uiterst modern bedrijf. Onlangs (17-12-2009) werd er nog geïnvesteerd in de aanschaf van een "lasersnijmachine". Met deze snijmachine is een nieuwe productietechniek in huis gehaald. Er kunnen nu onderdelen worden gesneden, die voorheen werden geperst. Men kan nu flexibeler werken, en ook kleine series en prototypen maken. De nieuwe machine snijdt onderdelen uit plaatstaal van wel 25 mm dik. Men gaat er vooral onderdelen voor invalidenwagens mee maken.

De firma „Schouten en Visschers" heeft nu vijf technieken in huis, te weten: stampen, dieptrekken, robotlassen, en een eigen gereedschapmakerij - dit heeft bijna niemand meer - en men kan nu dus lasersnijden.

Dit item is op dinsdag 29 december 2009 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw