()). In de vorige eeuw lag in het Weertspark de St. Antoniehof. Het werd in die tijd bewoond door de familie Oewel. Het huis werd gebruikt door de stichting "Protestanse Gezinsverpleging". In 1902 werd deze stichting opgericht door Ds Prins het was min of meer de voorloper van het Groene Kruis.
De verzorging en verpleging van zieken was tussen 1902 en 1906 in handen van Zuster mej. M.A. Molenaar. Het huis was in 1906 niet langer geschikt en men betrok een ander huis, ook aan de St. Antonieweg. Het nieuwe huis kwam op de plek waar later het Groene Kruis gebouw heeft gestaan. Zie hiervoor de 3e foto.
Sinds 1964 heeft de Regionale Kruisvereniging Epe (in de volksmond Het Groene Kruisgebouw) aan de Sint Antonieweg 4 gezeten. Het terrein heeft een oppervlakte van 2.338 m². Sinds 2006 heeft het Kruisgebouw haar functie verloren. Viattence heeft in april 2012 de locatie aangekocht. In juni 2012 heeft zij de vervallen opstallen laten slopen.
Inmiddels is in 2016 het Groene Kruis gebouw vervangen door 'De Nieuwe Antoniehof', de nieuwe woonlocatie van Viattence aan de St. Antonieweg 4-6 in Epe. Viattence is specialist op het gebied van ouderenzorg op de Veluwe tussen Zwolle en Apeldoorn. Zij beheren o.a. in de gemeente Epe - De Klaarbeek, De Nieuwe Antoniehof en De Speulbrink (Vaassen) en De Wendhorst in Heerde.
De Nieuwe Antoniehof biedt plaats en zorg aan zo'n 28 kwetsbare ouderen met dementie of zware lichamelijk beperkingen. Deze twee beperkingen wonen dan in huisnummers 4-4a en 6-6a. Kamers hebben dus geen namen, maar men woont gewoon in een huis, wat vertrouwder werkt als een kamernaam. Wat ook vertrouwd aan zal doen, men slaapt boven en de kamers en keukens zijn beneden. Het hele gebouw ademt een vleugje sfeer uit van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, de periode die deze ouderen vaak zelf hebben meegemaakt. Nieuwe foto: Bert Hanekamp - epernet.nl