Neutrale Muloschool Vaassen

1924

De uitgever heeft een verkeerde titel aan deze prentbriefkaart gegeven. Het is de oude neutrale Muloschool aan de Dorpsstraat anno 1924. Vanaf het kruispunt bij het café De Valk was het links het tweede gebouw. Op 8 november 1954 verhuisde de school naar een nieuw gebouw aan de Prins Hendrikweg. De oude Muloschool werd daarna nog jaren gebruikt voor de overloop van leerlingen van diverse lagere scholen in Vaassen.

Het was volledig in gebruik met de komst van de Zuid Molukkers in 1958. En in 1960 startte de Christelijke Uloschool het met achter de school een houten school met drie klassen. In 1969 ging de Christelijke Ulo (Mavo) naar de nieuwe school verhuizen aan de Vlierstraat. Daarna was het gebouw onder andere nog in gebruik bij de padvindersclub Maarten van Rossum. In 1972 werd de bovenverdieping in brand gestoken. Kort daarna werd de oude school afgebroken. Het terrein lag daarna nog jarenlang braak. Uiteindelijk werden hier winkels met bovenwoningen gebouwd.

Op de foto staat rechts tegen het hek bakker R.A. Visser, de naaste buurman van de school. Reemt Abraham Visser was zijn volledige naam, maar iedereen kende hem als Abraham Visser. Zijn zoon Hendrik volgde hem op. Later had Hein Schans hier zijn juwelierswinkel in de voormalige bakkerswinkel.

Bron: Freek Bomhof – Vaassen.

Uitgave: Drukkerij De Hes & Zonen, Meppel – N 7200 22

Dit item is op woensdag 14 december 2016 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw