×

Waarschuwing

Key folder in safepath unaccessible

Bloemisterij „de Anemoon” van Jan Veenbergen

1965

De Bloemisterij van Jan Veenbergen zat aan de Brinklaan 5. Hij had hier samen met zijn echtgenote Vrougje Veenbergen Stappenbelt een prachtige bloemenzaak, met aan de overkant een grote kwekerij. De verwarming van kassen en broeibakken geschiedde d.m.v. cokesverwarming, geleverd door Evert van Dijk uit de Stationsstraat. In het gezin werden drie zonen geboren, te weten: Auke, Henk en Jan Veenbergen.

De bron van inkomsten was het kweken en verkopen van bloemen en planten, de verkoop van zomerbloemen en zaailingen van groenten (slaplanten, koolsoorten). Tevens had Jan Veenbergen een zadendepot van Turkenburg, waarbij in het vroege voorjaar vele boeren uit de wijde omgeving groentezaden bestelden. Daarnaast verrichte Jan Veenbergen met een aantal medewerkers hovenierswerkzaamheden in de wijde omgeving.

In het pand van Veenbergen zat later nog een ‘wolzaakje’ van Heiltje Grooters en haar man Tom, daarna familie Schotpoort, de muziekwinkel van Jan Bosch, en de huisartsenpraktijk van jhr. Reinier Elias. Momenteel is hier het makelaarskantoor van De Haan gevestigd.

De oude kwekerij aan de overkant van de bloemenzaak van Jan Veenbergen, is omgetoverd tot het Ratelplein, met zijn supermarkten als de Aldi, Jumbo en de andere winkels. In 2004 werden de eerste appartementen en winkels in de Veluwepoort opgeleverd.

Dit item is op donderdag 26 november 2020 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw