Links ziet u „Beekzicht", het werd in 1880 gebouwd door de heer Eerdmans. Deze was gehuwd met de freule Van der Felz, familie van burgemeester-notaris baron G.W. (Gustaaf Willem) van der Felz. Hij was van 1819 tot 1852 burgemeester van Epe. Rechts ziet u de Dorpsbeek en het huis van het aannemersbedrijf van de gebroeders Jan en Bertus Kasteel.
„Huize Beekzicht" werd in 1901 gekocht door ds. J.A. (Jan Andries) Prins en geschonken aan de Vrijzinnige Christelijke Vereniging tot Steun van Verwaarloosde Kinderen. Ds. Prins was Predikant te Epe 1888-1917.
Het tehuis werd achtereenvolgens geleid door de families Van Slijpe, Wiepjes en L. van Dijk, totdat het in 1949 werd opgeheven. De kinderen kregen onderwijs op de Wisselse school. In 1953 kwam er de Prinses Marijkeschool in.
U ziet dat de Beekstraat nog onverhard was, met alleen in het midden van de weg een beklinkerde strook keien. Deze strook diende voor de paarden die voor de koets liepen, de wielen van deze koets gingen door het zand. De paarden met hun hoeven liepen op het midden van de weg op de beklinkerde strook, om zodoende de schade aan de zandweg te beperken.
Uitgave: J.L. Scholten, Epe.
Gelopen: Nee.
Op de tweede prentbriefkaart komt „Huize Beekzicht" nog wat beter naar voren. De kaart werd verzonden van Tante Nella uit Epe naar de Jongeheer Lambertus Lok p.a. Boekhandel Melkmarkt Zwolle. Het poststempel geeft als datum: 20 juni 1904.
Uitgave: J.L. Scholten, Epe.
Gelopen: Ja.
Postzegel: Cijfer 1 cent, rood.