s.v. Epe E1 - Kampioen seizoen 1982 - 1983

1983

Bijgaande foto is het E1 elftal van s.v. Epe dat in 1983 kampioen werd in hun afdeling. Dit team werd onderleiding van Bert Schreurs en Han Veldwijk zelfs zes keer op rij kampioen in hun klasse. De ploeg werd in het seizoen 1982 - 1983 getraind door Gert van Laar en daarna door Henk Huiskamp.

Ook werd er deelgenomen aan vele toernooien, die m.u.v. het eigen Paastoernooi allemaal werden gewonnen. Zes jaar achtereen was Gerben Huiskamp de aanvoerder van het team. De reden hiervoor was dat de Oma van Gerben destijds de aanvoerderband had gebreid. Volgens Han Veldwijk had deze Oma echt voetbalinzicht, haar kleinzoon was namelijk een echte leider met een goed inzicht en een mooie traptechniek.

Natuurlijk hebt u op de foto staande derde van links Marc Overmars ontdekt. Hij heeft gespeeld bij Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal en FC Barcelona. Met Ajax beleefde Marc zijn grootste succes, het veroveren van de UEFA Champions League in 1995. In 2004 beëindigde hij zijn carrière wegens een blessure. In 2008 ging hij weer voetballen, voor zijn oude liefde Go Ahead Eagles. In 2010 maakte Marc Overmars weer deel uit van de 1e selectie van s.v. Epe, dat in het seizoen 2009 - 2010 uitkwam in de 2e Klasse van het District Oost.

Dit team had meer sporttalent in de gelederen. Het is slechts bij weinig mensen bekend, dat Iilcay Balci zittend geheel links, Europees kampioen Karate is geweest. Ook mag de naam van Arjan Kluin niet onvermeld blijven, hij was lange afstand atleet bij de Atletiekvereniging Cialfo uit Epe. Arjan die dagelijks medicijnen nodig heeft tegen astma, werd in 2007 door het Nederlands Astmafonds geselecteerd voor de Marathon in New York. Een jaar daarvoor moest Arjan op de Marathon van Berlijn nog opgeven door astma. Zijn enorme doorzettingsvermogen leverde hem een zeer verdienstelijke finishplaats op in New York.

Staand v.l.n.r.

Bert Schreurs (leider), Gerben Huiskamp, Marcel Hulshof, Marc Overmars, Arjen Olthuis, Mathijs Verhagen,
Petro Vosselman en Han Veldwijk (leider).

Zittend v.l.n.r.

Ilcay Balci, Nico van Laar, Marco Bosch, Vincent Hartman, Arjan Kluin en Dennis Braakman.

Foto van fotograaf Bert Hanekamp.

Dit item is op zondag 07 februari 2010 aan de online collectie toegevoegd.

Kernen

Veluwse plaatsen

Nieuw