Hier ziet u een elftalfoto van Eper Boys 2 van 6 juni 1937. De Eper Boys was één van de voorlopers van het huidige s.v. Epe. De club krijgt een terrein aan de Spoorlaan, dat beschikbaar is gesteld door Daan Steenbergen, eigenaar en bewoner van het latere Restaurant ‘De Veldhoeve’. De Veldhoeve is een monumentale boerderij uit 1765. Waar men vanaf 1951 een koffie en theegelegenheid van heeft gemaakt. Uitbater was toen de heer Charles Modderman. De kleedruimte voor de gasten van Eper Boys bevindt zich bij ‘Café Rust Wat’, het latere ’t Verlorenspoor’ van Freek van Schoonhoven, en nu het Wokrestaurant Oriental. In de Adreslijst 1933 – 1934 van de Geldersche Voetbalbond lezen we het volgende: ‘Kleeding, blauwe trui met witte kraag en manchetten, broek zwart, kousen zwart met blauw-witte rand.
Aan de Spoorlaan was een kleedhokje van 3 bij 5 meter. Het gaat om niet meer dan 3 houten schotten, waarbij de voorzijde voorzien is van grof gaas. Het geheel is afgedekt met golfplaten. Eraan vastgekoppeld bevindt zich een kalkhokje annex ‘plee’. In 1926-1927 start het 1e elftal van Eper Boys in de 3e Klasse. Het eindigt meteen als 2e achter kampioen Robur et Velocitas (1882) uit Apeldoorn en promoveert daarmee naar de 2e Klasse. In 1934 is Henk Prins voorzitter van de club. Egbert Bats is secretaris en Jo Veenbergen penningmeester. Commissarissen zijn Aart Schurink en Piet Otterspeer. In de jaren dertig ook wel de crisisjaren ontbrak het de vereniging heel vaak aan financiële middelen. Er wordt zelfs bij de lagere elftallen entree geheven.
Op de scheidsrechterlijst van de Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn vinden we in die jaren maar één naam uit Epe, namelijk scheidsrechter Gait Ekkel die woonachtig is aan de Vlijtweg. Legendarisch in die periode is Wicher van Lohuizen, de terreinknecht die met de woorden ‘achtu de doad of anders van ut tein af’ de orde op en rond de velden bewaakt. Van Lohuizen kan de ‘r’ niet uitspreken, maar iedereen weet wat hij bedoeld. De Eper Boys heeft bestaan van 1926 tot 1940, en is mede door de financiële nood afgehaakt.
Bron: Jubileumboek "70 Jaar s.v. Epe 1939 - 2009" - auteur Tonnie Brands, mmv: Gerrit Tenkink, en naar een idee van Tjebbe Ruskamp.
Op onderstaande foto staat op de achterkant geschreven: Achter v.l.n.r. G. (Gerrit) Kromdijk broer van Harm Kromdijk de caféhouder, J.S. (Jaap) Vierwinden, W. (Wim) Brummel, G.E. (Gerard) Jansen, H. (Hans) van Limburg en J. (Jan) Post. Voor v.l.n.r. ...Bijsterbosch, H. (Harm) v.d. Worp, H. (Henk) Post broer van Jan Post, J. (Jan) van Zuuk, H. (Henk) Vijge broer van Bertie Vijge, A. (Aart) Witteveen en zittend op de voorgrond H. (Harm)Kromdijk.
Dit item is op zondag 23 december 2012 aan de online collectie toegevoegd.